У Луцьку відбувся «День здоров’я» для людей, яким за 60 років. Участь у заході взяли пенсіонери із чотирьох місцевих громадських організацій.

Розповіла Суспільному організаторка спортивного свята, керівниця громадської організації «Центр Освіти «Університет Третього Віку» Оксана Степанюк.

Найстарший учасник — 98-річний лучанин Дмитро Джус. Чоловік чотири роки відвідує клуб «Неспокійні серця». 

«Ти себе почуваєш потрібним собі й людям. М'язи, ноги мене тримають ще досі, і голова: я пам’ятаю добре», — говорить пенсіонер.

Під час спортивного заходу учасники змагалися у семи конкурсах, серед яких: ігри корнхол та петанк, які, зі слів організаторки, не потребують особливої фізичної підготовки.

«Цей вид спорту називається корнхол, потрібно попадання: мішечок наповнений такою сумішшю – попадати в кільце, якщо на дошку, один бал, якщо в кільце – три бали. Впливає на точність, на координацію рухів», — розповіла одна з організаторок заходу Катерина Мельник.

Одна із перших учасниць Університету третього віку – 84-річна Клавдія Лисова розповіла, що нещодавно перенесла операцію із заміни суглоба, однак, на спортивне свято прийшла. 

Як розповіла організаторка «Дня здоров’я» Оксана Степанюк, участь у спортивному заході, який тривав дві години, взяли орієнтовно 30 людей, у фіналі змагань визначили дванадцять призерів.