Чергова сумна звістка охопила Любешівську громаду: після місяців невідомості, сподівань попри все ще обійняти рідну людину з фронту вдома – усі надії для сім’ї Савчуків враз розбилися.

Днями підтвердилась загибель захисника із селища Савчука Ігоря Олександровича, який вважався безвісти зниклим із 23 травня 2022 року по 19 жовтня 2023, - пише газета Полісся.

31-річний Ігор, виявивши стійкість та мужність, поповнив ряди української армії у перший же тиждень повномасштабної російської навали. Він був старшим солдатом 2-го окремого стрілецького батальйону.

Із квітня 2022-го цей тактичний підрозділ зайняв передові позиції в районі міста Лиман, який перебував під масивними обстрілами загарбника, через що почались масштабні лісові пожежі. Точилися безперервні бої. Там же, на Донеччині, як з’ясувалося через півтора року, стримуючи штурм окупантів любешівець і поліг.

«Це було останнє виконане ним бойове завдання щодо захисту незалежності України. Увесь цей час його родина не втрачала віри знайти свою кровинку… Розшукала, на жаль, «на щиті», - йдеться у дописі.

Іванна ГАЙДУЧИК