Смертю хоробрих у бою на сході України поліг тридцятирічний капітан поліції, маневиччанин Степашук Володимир Миколайович.

Спогади про військового опублікувала газета Полісся.

«Таких поліцейських, як він, – одиниці. Це був дійсно професіонал, слідчий вищого рівня, надійний товариш, мудрий колега. Виважений, толерантний, відповідальний, совісний. Ця порядність, очевидно, й привела його в один із спецпідрозділів бригади Нацполіції», — кажуть правоохоронці, яким доводилось із ним працювати.

Все своє життя Володя присвятив захисту людей. Із сімнадцяти років у правоохоронній структурі. Капітан поліції, начальник сектору дізнання першого відділення райвідділу, з лютого 2023 року – боєць полку спеціального призначення «Сафарі» об’єднаної штурмової бригади «Лють». Від початку липня воїни «Сафарі» беруть участь у бойових діях на сході України. За цей час захисники підрозділу разом із суміжними бригадами вели штурмові дії в Курдюмівці, Андріївці та Кліщіївці. Виконували завдання з деокупації територій Луганщини.

«Молодий, життєрадісний, сповнений сил і енергії правоохоронець, в жорстокому бою, захищаючи незалежність держави, поліг смертю хоробрих. Слова глибокої скорботи висловлюю за прекрасно вихованого сина мамі Марії Василівні та тату Миколі Івановичу. Щирі співчуття молодій дружині Олі, синочку Олежику, сестричці Анні. Схилімо низенько голови у молитві і шані перед світлою пам’яттю Героя Володимира Миколайовича», — зазначає очільник Маневицької громади Олександр Гаврилюк.

Іванна ГАЙДУЧИК