Санвузол – приміщення, яке використовується багато разів щодня, тому важливо стежити за справністю сантехніки. Справно працююча каналізація є запорукою комфортного способу життя, але в її роботі можливі збої, які виникають через появу сміття в сантехнічній системі. Вирішувати цю проблему бажано негайно, тому що усунути невелику пробку для сміття легше, ніж справлятися з накопиченими в трубах відходами. 

На перший погляд може здатися, що невеликий застій в унітазі – прикра неприємність, з якою можна змиритися, проте насправді це сигнал про серйозніші неполадки, тож не варто відкладати усунення засмічення унітазу, тим більше, що вам із цим можуть допомогти майстри компанії Труболюб https://trubolub.com.ua/uslugi/ustraneniye-zasora-unitaza/.

Бездіяльність може призвести до наступних наслідків:

  • Забруднення можуть накопичуватися та ущільнюватися, через що згодом доведеться мати справу з пробкою, що не піддається підручним методам прочищення.
  • У місці засмічення застоюється вода, через що розвивається корозія каналізаційних труб. Якщо причина знаходиться у зовнішньому трубопроводі приватного будинку, під час морозу пробка може замерзнути і розірвати трубу.
  • Через перешкоди на шляху стоків при кожному змиві каналізаційна мережа зазнає великого навантаження, що збільшує ймовірність деформації або порушення герметичності.

Така проблема, як засмічення унітазу, зазвичай потребує негайного вирішення. На те, що унітаз потребує прочистки, вказуватиме поява запаху каналізації, слабкий злив води або його повна відсутність (коли вода зовсім не йде). Причини засмічення можуть бути різними. Найчастіше сміття застряє у місцях звужень та згинів, а також при переході однієї труби в іншу. Якщо з унітазу ллється вода, немає часу визначати, де і що засмічено. Необхідно перекрити труби та викликати аварійну прочистку Труболюб.

Щоб знизити ризик виникнення засмічення, необхідно вживати профілактичних заходів, які допоможуть вчасно прибрати скупчення сміття та відходів: запобігати можливості потрапляння предметів стороннього призначення до сантехніки; проводити систематичне очищення каналізаційних труб за допомогою хімічних засобів.