8 листопада на Рівненщині відкрили виставку заслуженої художниці України Ірини Гресик. Виставка називається – «Україно, любове моя», вона приїхала з пані Іриною з Києва.   

Про її долю та творчі роботи авторки,  розповіла в прямому етері ГІТу арт-критикиня, наукова співробітниця музею книги та друкарста України Олена Кіс-Федорук.

Ірина Гресик - відома в Запоріжжі мисткиня, голова Запорізької організації Національної Спілки художників України, заслужена художниця. Під час повномасштабної війни художниця тимчасово переїхала до Львова. Й, до речі, організувала там виставку до сторіччя з дня народження свого батька, відомого запорізького класика мистецтва Станіслава Шинкаренка. Тоді ж виникла ідея зробити її виставку у Києві, щоб показати проєкт, через який можна виразити про любов до рідної землі.

«Ірина Гресик дуже багато подорожує. У її роботах відображена рідна земля, а це і пейзажі, натюрморти, побут. Живописиця з надзвичайною любов’ю відноситься до української національної традиції школи живопису» , - наголосила спікерка.

Деталі дізнавайтеся у відео: