В Україні хочуть зменшити кількість покинутих на вулицях авто, для цього нардепи вже зареєстрували відповідний законопроект №10204.

Які цілі ставили для себе реєструючи такий законопроєкт, хто шукатиме та вилучатиме покинуті транспортні засоби, а також куди підуть гроші від продажу цих автомобілів, розповів в прямому етері ГІТу народний депутат Сергій Гривко.

«Головна ціль цього законопроєкту – це в якомусь сенсі наповнення бюджету. Безгосподарських транспортних засобів в Україні є дуже багато. Цей законопроект дозволить дотримуватись законодавчо-правового механізму для забезпечення очищення вулиць суспільного користування», – розповів спікер.

За його словами, в основі законопроекту лежить те, що якщо компанія, яка займається благоустроєм виявила автомобіль, який довгий час без нагляду, вона ставить його на облік безгосподарських транспортних засобів. Наступний крок – це створення акту і вже на основі нього відраховується три роки, як автомобіль вважається покинутим. При районній державній адміністрації створюється відповідна комісія. Автомобіль вилучають, а речі які знаходяться в ньому передають в поліцію для зберігання. Тоді авто реалізують з аукціону.

Новий власник, передає кошти за транспортний засіб РДА, вони відкривають депозитний рахунок і на нього кладуть гроші на 10 років, вони чекаютимуть власника. Якщо власник не з’являється кошти між бюджетами держави та місцевого самоврядування та нараховані відсотки розприділяють аналогічним чином.

Про те, хто має знаходити такі автівки та як цим керуватимуть, дізнавайтеся у ВІДЕО :