Волинянина засудили до двох років іспитового терміну. Крім того, він має виплатити моральну компенсацію хазяїну вбитої тварини

Про це йдеться у вироку Ковельського міськрайонного суду, передає "Еспресо.Захід".

Так, 19 червня 2023 року чоловік без дозволу зайшов на подвір'я сусідів та силою виволік собаку , Айзу, з хліву й потягнув на вулицю. Перед тим, аби тварину знерухомити, надів на шию їй зашморг.

На вулиці, у чагарниках, чоловік заздалегідь підготував кухонний ніж, яким перерізав горло собаці.

Діяв умисно з мотивів жорстокості та зневаги до загальноприйнятих в суспільстві норм моралі щодо поводження з тваринами з мотивів явної неповаги до суспільства, грубо порушуючи суспільні відносини, що забезпечують загальноприйняті правила поведінки з тваринами", - йдеться у вироку.

Сам обвинувачений свою вину визнав та зазначив, що скоїв жорстоке вбивство тварини, бо та гризла його курей. Хоча, зі слів власниці пса, її випускали на вулицю лише вночі.

Власниця собаки розповіла, що у цей час її вдома не було. Коли повернулася, то разом з дочкою почали шукати свою улюбленицю. Тіло собаки знайшли у тих же чагарниках на прилеглій до подвір'я території. За словами жінки, вбивство тварини сильно вплинуло на дочку, яка досі болісно переживає та плаче за нею. Тому жінка подала ще й цивільний позов на відшкодування моральної шкоди.

Відповідно, суд визнав 21-річного волинянина винним у тяжкому злочині та присудив йому 5 років позбавлення волі з іспитовим терміном у 2 роки.

Крім того, з чоловіка стягнуть 3 тис. грн моральної компенсації.