9 грудня о 22:00 у перший рейс з України відправився потяг до польського Хелма. Запуск цього залізничного напрямку Укрзалізниця анонсувала наприкінці листопада.

Про це повідомляє Суспільне.

Потяг слідуватиме через Кам'янське, Знам'янку, Київ, Рівне, Ковель та Ягодине. До Хелма він прибуде 10 грудня о 17:20. Загальний час у дорозі — 20 годин 17 хвилин.

«Цей потяг щоденний. Він щодня відправляється з Дніпра, і щодня відправляється з Хелму. Тобто, щодня у нас близько 400 місць, які ми пропонуємо на цей напрямок», — сказав менеджер міжнародних перевезень Укрзалізниці Олег Гудзеляк.

З Хелма до Дніпра поїзд відправлятиметься о 10:23 та прибуватиме о 7:40.

Поїзд має зручну стиковку у Варшаві. До столиці Польщі порівняно зі сполученням через Перемишль він прибуватиме на чотири години швидше.

«Із Дніпра людям потрібно було їхати до Києва на потязі, чекати там, якщо у них був квиток. Це не зручно. Тут вони собі, квитки є у вільному продажі. Купили, сіли, і поїхали без перешкод до Польщі», — зазначив начальник потяга Дмитро Ярошенко.

Суспільне поговорило з першими пасажирами рейсу.

«Їхати в Київ не зовсім комфортно, тому що з квитками завжди проблеми. Тому я вважаю, що це дуже гарно. Тиждень тому я зайшла в онлайн і придбала квиток без проблем», — сказала, зокрема, Тетяна.

Вартість квитка у купе становить 2 241,31 грн, люкс — 3 269,24 грн.