Російська церква випустила «Патріарший календар». У ньому розміщені фото, зокрема, очільника УПЦ мп Онуфрія та інших архієреїв московської церкви в Україні.

Про це написав речник Православної церкви України, митрополит Євстратій (Зоря) на своїй сторінці у фейсбуці.

«У Москві випустили «Патріарший календар» – офіційне видання РПЦ, де всі діючі єпископи тієї структури, яка себе називає «незалежною УПЦ» – описані саме як архієреї Московського Патріархату», – повідомив речник ПЦУ.

За його словами, наразі жоден із тих, чиї зображення потрапили до календаря, не заперечив свою приналежність до московського патріархату.

Крім того, митрополит Євстратій звернув увагу, що ані митрополита Симеона (Шостацького), ані митрополита Олександра (Драбинка), які раніше були архієреями Московського патріархату, немає в календарі.

«Бо вони, на відміну від тих, чиї фото нижче можна бачити, реально розірвали свою підлеглість Моспатріархії», – пояснив він.

Варто зауважити, що у календарі розміщені фото волинських священників. Зокрема, митрополита Волинського і Луцького Нафанаїла, митрополита Володимир-Волинського і Ковельського Володимира, єпископа Камінь-Каширського, вікарія Волинської єпархії Афанасія.