15 грудня у Луцьку відбувся VІІІ West Media Forum-2023, де зібрались журналісти з різних куточків України.

На форумі, організованому за підтримки CID media group та видання «Район.in.ua», піднімали важливі теми щодо проблем, які виникли внаслідок військової агресії росії та розвиток за таких умов українських медіа.

Про те, як минув форум та що обговорювали в його рамках, спеціально для ГІТу розповіла Альона Бєлова.

Форум поєднав у собі виступи спікерів, професійні дискусійні панелі та різноманітні цікавинки.

Ключовим виступом заходу став тренінг з критичності мислення, який провів Олександр Зінченко — історик, автор сценаріїв серіалів «Голодомор. Літописці», «Колапс: як українці зруйнували Імперію Зла».

Зокрема, 16 грудня, він також представив у Луцьку першу серію фільму «Голодомор. Літописці», спецпоказ якого був організований у кінотеатрі РЦ «AdrenalinCity».

Окремим пунктом програми заходу стала екскурсія Музеєм сучасного українського мистецтва Корсаків та представлення гостям форуму найбільшої картини у світі «Космогонії», робота над якою ще триває.

У своїх доповідях іноземні та українські спікери розкривали теми можливостей та інновацій для медіа. Серед них виступили, зокрема, Джилліан МакКормак, Єжи Залєвський, Вікторія Климчук-Длугач, Анастасія Семенчук, Наталія Клочун, Ольга Одарченко, Вадим Махомед, Оксана Максименко та інші.

Дискусійні панелі були присвячені трансформаціям, які відбулись у медіа, серед іншого — журналістки  поділились досвідом, чого довелось навчитись під час війни.

Також, звернулись до теми медіаграмотності для дітей.

Ще одною цікавинкою заходу стала гра від «YouControl»: Перевір інтуїцію, яку провела Вероніка Бойко. Під час неї учасники намагались визначити правдиву інформацію про представлених на портретах людей, яка вже є у базі YouControl.

Більше про подію дивіться у ВІДЕО: