Дорогу між селами Заболоття та Крушинець Головненської територіальної громади Ковельського району затопило.

Про це пише газета Волинь. 

Варто поглянути на фото, яке ми подаємо (а тим більш, коли ще й переглянути відео, котре з’явилося у фейсбуці) – й стане зрозуміло, що мешканці згаданих сіл опинилися в скрутній ситуації. Ні пройти, ні проїхати!

Тому й коментарів чимало з приводу того, що «нікому нічого не потрібно – ні депутатам, ні голові громади». Люди по-різному висловлють свою думку, але загалом у всіх найперша претензія до місцевої влади. Зокрема, читаємо таке: «Зате Головненську сільраду за мільйони перекриють», «На що дивиться влада?». Чи іронічне: «Премію за таке треба дати». А в основному наголошується ось на цьому: «Питання потрібно вирішувати! Автобус і швидка допомога до нас просто не доїдуть. Як людям, котрі мають свої машини, виїхати з села?».

Надаючи, як кажуть, слово одній стороні, не можна не послухати другу. Тож у телефонній розмові з головою Головненської громади Миколою Демедюком ми попросили Миколу Васильовича прокоментувати ситуацію. І ось що він сказав:

– Це дорога служби місцевих автомобільних доріг Волинської області. Але ми, незважаючи на це, впродовж останніх трьох років не раз чистили трубу під мостом, щоб вода могла проходити. На жаль, справа в тому, що люди самі ж і створюють проблему: вони загачують трубу, аби створити водойму, де можна було б ловити рибу. В результаті вода, зустрічаючи перепону, тече через дорогу, затоплюючи її. Було вже, що я запрошував людину, яка в гідрокостюмі опускалася у воду й чистила трубу, витягуючи з неї різні мішки, якими вона була завалена. Але минає якийсь час – і все повторюється…


Виходить, правда, як це буває, у кожного – своя. Хочеться думати, що голова громади, якому три роки вдавалося вирішувати проблему, й на цей раз знайде вихід із ситуації.

Адже треба зважати на те, що багато жителів села не причетні до загачування труби, то чому ж усі мають страждати через любителів рибки?

Дорога під час нещодавнього снігопаду... Фото з фейсбук-сторінки Олени ЧИЖЕВИЧ:

Було вже, що я запрошував людину, яка в гідрокостюмі опускалася у воду й чистила трубу, витягуючи з неї різні мішки, якими вона була завалена. Але минає якийсь час – і все повторюється…

Це дорога служби місцевих автомобільних доріг Волинської області. Фото з фейсбук-сторінки Олени ЧИЖЕВИЧ: