У Луцькому районі двоє чоловіків жорстоко вбили свого 50-річного знайомого, а його тіло заховали в чагарники, де труп пролежав понад тиждень під гілками й мотлохом.

Про це 19 грудня повідомив сектор комунікації поліції на сайті ГУНП.

У понеділок, 18 грудня, до поліції надійшло повідомлення від жительки міста Рожище про те, що ще тиждень тому її 50-річний син пішов з дому та не повернувся.

Уже через кілька годин правоохоронці встановили двох осіб, з якими зниклий напередодні вживав алкогольні напої.

Поліцейські з’ясували, що між трьома чоловіками виник конфлікт, який переріс у бійку. У результаті двоє фігурантів нанесли третьому тілесні ушкодження, які виявились смертельними.

Аби приховати сліди злочину та уникнути відповідальності, зловмисники позбулись тіла вбитого, перемістивши його спочатку підвал, а потім – у чагарники, неподалік від місця проживання потерпілого, закидавши його гіллям та мотлохом.

Поліцейські встановили місце знаходження тіла вбитого, на якому були зафіксовані фатальні тілесні ушкодження, що свідчило про насильницьку смерть.

На місці події працювала слідчо-оперативна група, співробітники поліції Ківерців та Луцького РУП, слідчого управління та управління карного розшуку ГУНП. Були залучені також кінолог зі службовою собакою та криміналістична лабораторія.

Обох причетних до жорстокого вбивства поліцейські затримали в порядку ст. 208 КПК України. Це мешканці Луцького району, 40 та 50 років, які вже раніше мали проблеми з законом.

Нині слідчі ГУНП розслідують кримінальне провадження за ознаками злочину, передбаченого ч. 2 ст. 115 ККУ – умисне вбивство.

Зловмисникам загрожує до 15 років позбавлення волі.