В етері ГІТу дружини та матері військовослужбовців розповіли, що прагнуть, щоб їхні діти та чоловіки якомога швидше повернулися з війни додому, адже вони майже 2 роки перебувають на фронті. Тому небайдужі лучанки організовують мирну ходу, яка відбудеться у суботу, 23 грудня, щоб привернути увагу до цієї ситуації.

За словами однієї з організаторок та учасниць пікету, хлопці, які пішли в перші дні, тижні війни, які стояли в чергах під військкоматами, вони сподівались, що через деякий час їх замінить інша частина суспільства, яка волонтерила та тримала економічний фронт.

«Я підтримую вимогу визначення граничних термінів служби та демобілізації військовослужбовців після 18 місяців служби. Потрібні зміни. Хлопці, які пішли, не підписувались на квиток в одну сторону. Вхід є —  виходу нема, вийти можна тільки двохсотим або трьохсотим», — повідомила лучанка.
«Їх не спишуть по стану здоров’я, тому що зараз є зміни по законодавству мобілізації», — додає вона.

Частина суспільства за ці 2 роки встигла заховатись за другу, третю вищу освіту, в сім’ях народилася третя дитина, деякі люди зуміли виїхати за кордон, звідки ніколи не повернуться в Україну.

«У нас в країні рівні права і обов’язки громадян згідно з конституцією, одна частина виконала свій обов’язок по захисту територіальної цілісності української держави, а інша теж має підтримати та стати на захист», — наголошує мама військовослужбовця.

Не визначення тих граничних термінів служби дуже деморалізує солдат, вони не знають чи коли-небудь зможуть повернутися додому.

У Луцьку в суботу буде черговий мирний пікет про демобілізацію військовослужбовців і визначення граничних термінів служби.

Чи була реакція на пікети з боку влади та як можна вийти з цієї ситуації, дізнавайтеся у ВІДЕО: