Олена Карась була учасницею Голосу країни, після якого навесні 2018 року разом з Ярославом Татарченко створила проєкт «Тонка».

Про історію гурту, їх музику та сенси, які вона несе, в етері ГІТу поговорили з вокалісткою інді-гурту (intelligent-pop) «Тонка» Оленою Карась.

За її словами, все почалася 5 років тому, коли вона була ще учасницею шоу Голосу країни і в цей час писала пісні.

«Я зрозуміла для себе важливість та актуальність транслювати власні музичні композиції і робити на українській сцені те, що я хочу. Тоді я просто написала пост із запитом, що шукаю саунд-продюсера, аранжувальника, який буде мені допомагати мені втілювати ідеях в реальність», — каже вокалістка гурту.

На пропозицію співачки відгукнулося багато людей серед яких був Ярослав Татарченко.

«Я вирішила, що мені треба піти за внутрішнім відгуком і дізнатися, що за цим стоїть. Я прийшла до нього і показала свої демки. Спочатку він зробив аранжування, а після другої пісні запропонував мені бути гуртом. На його думку, у нас співпадає бачення та ідеї які нам цікаво разом втілити в життя. Ми зійшлись на тому, що нам хочеться робити intelligent-pop, тому що у нас цінності не комерційного попу. Нам хотілося не гнатися за успіхом і кількістю слухачів, а основний пріорітет — це якість, сенси, саморефлексія та чесність один перед одним і музикою», — додала пані Олена.

Крок за кроком гурт збирає саме своїх слухачів, які розділяють їхні цінності. У них вже вийшло 5 мініальбомів та 11 відео робіт.

Про нові стилі в яких пишуть музику та мініальбоми детальніше дізнавайтеся у ВІДЕО: