Рожищанка Людмила Бессонова стала учасницею проєкту французької неурядової гуманітарної організації ACTED і її заявка отримала схвалення та була профінансована грантовими коштами.

Про це розповіли на сайті Рожищенської міськради.

Людмила Бессонова - кравець легкого жіночого одягу. Здобувши професію у Берестечківському професійно-технічному училищі №27, все життя займається шиттям. Працювала у філії Будинку побуту «Веселка» у Єлізаветині, пізніше на колишній фабриці «Динамо», на швейному підприємстві у Луцьку, і навіть коли їздила на заробітки у Польщу, теж працювала за професією. А у вільний від роботи час шиє друзям, рідним та знайомим вдома.

Кравецька справа стала для Людмили Бессонової не просто улюбленим заняттям, а й джерелом доходу.

Жінка давно хотіла змінити свою швейну машинку та оверлок, на яких працювала понад два десятки літ, придбати нові та сучасні, і саме проєкт став для рожищанки шансом для втілення її мрії.

- Про сам проєкт від французької неурядової гуманітарної організації ACTED мені розповіла знайома з Підгайцівської громади, де ця ініціатива впроваджувалася раніше. А через певний час я прочитала про реалізацію цього ж проєкту у Рожищенській громаді. І вирішила заповнити заявку, - розповідає Людмила Андріївна. - Чи вірила у те, що вдасться залучити грантові кошти? Надіялася, адже досвід хорошої знайомої переконував – цей проєкт реально працює. Згодом отримала дзвінок від експертів проєкту про перевірку господарської діяльності і надія зміцніла.

У результаті, завдяки участі у грантовій програмі, кравчині вдалося повністю оновити та модернізувати своє робоче місце. Людмила Бессонова придбала сучасні промислові швейну машинку та оверлок відомого виробника BRUCE , парогенератор з праскою та розкрійні ножиці.

Людмила Андріївна результатом участі у проєкті задоволена та радить використовувати усі наявні можливості для власного розвитку.

- Працювати на новому швейному обладнанні – це не лише справжнє задоволення, а й можливість надання якісних кравецьких послуг, - підсумовує Людмила Бессонова.