Збирають підписи під петицією про присвоєння звання Героя України загиблому захисникові із Великої Глуші Камінь-Каширської громади Андрію Лахаю.

Звернення опублікували на офіційному інтернет-представництві Президента України, – пише Полісся.

Військовослужбовець Збройних сил України Андрій Лахай перебував на військовій службі у 2018-2019 роках. На початку повномасштабного вторгнення, не вагаючись, відразу пішов боронити Україну. Служив у 14-ій окремій механізованій бригаді імені князя Романа Великого.

Андрій завжди демонстрував відвагу та мужність, рятував своїх побратимів. Стримував ворога та йшов у наступ на різних напрямках: у Київській, Луганській, Донецькій, Херсонській, Харківській областях. Захисник неодноразово був поранений і мав контузії, але його стійкість духу вражала і надихала. На жаль, 26-річний Андрій Лахай загинув.

«Загинув за свободу і незалежність 14.03.2023 року в селі Гряниківка на Харківщині під час бойового завдання, але в рідну домівку прибув тільки 08.12.2023 року, вважався безвісти зниклим 8 з половиною місяців. Похоронили Героя у його день народження, що додало більше болю і суму», — йдеться у зверненні до Президента.

Ще за життя Андрія відзначив Головнокомандувач Збройних сил України почесним нагрудним знаком «За взірцевість у військовій службі» ІІ ступеня. Зараз для захисника просять надати звання Героя України. Збір підписів під петицією розпочався 11 грудня.

Підписати петицію можна натиснувши ТУТ.