Чоловіки з Чехії хотіли незаконно потрапити в Україну через Тису, аби зустріти Новий рік у сімейному колі. Однак їхня спроба мало не закінчилася трагедією.

Про це повідомляє Західне регіональне управління Держприкордонслужби України-Західний кордон.

Двох закарпатців, які вирішили зробити «сюрприз» своїм родичам та зустріти Новий рік у сімейному колі, врятували на Рахівщині прикордонники Мукачівського загону спільно із своїми румунськими колегами.

Чоловіки, які перебували у Чехії, хотіли незаконно перетнути кордон з Румунії в Україну через Тису. Однак втілюючи свій задум у життя, українці ледве не втопилися.

«Попри те, що обидва були одягнені у гідрокостюми, вже на перших хвилинах занурення, через переохолодження та потужну течію, чоловіки почали втрачати сили та були дезорієнтовані. Одного з них течією відкинуло назад на румунський берег, де його врятували румунські прикордонники. Інший дістався українського берега, проте, через знесилення, самостійно вибратись з води не зміг. На допомогу горе-дайверу поспів наряд відділення «Великий Бичків». Однією рукою порушник тримався за кущі дерев, у іншій тримав телефон, з якого намагався викликати когось на допомогу. Прикордонники витягнули замерзлого чоловіка з води та доправили у підрозділ, де надали змогу перевдягнутися у сухий одяг і зігрітися», – розповіли прикордонники.

У Держприкордонслужбі застерігають усіх не наражати себе на небезпеку. Адже течії гірських річок стрімкі, повноводні та холодні.

Загалом, від початку повномасштабного вторгнення росії в Україну прикордонники виявили по обидва береги Тиси тіла 19 чоловіків, які під час спроби перепливання річки втопилися.