5 грудня відзначають міжнародний день волонтера, а в умовах українсько-російської війни — це люди, які фундаментально підтримують військо. Одним з найвідоміших волинських волонтерів є «Дєд Волинь», який допомагає армії протягом 10 років.

Про свою благодійну діяльність в етері ГІТу розповів волонтер Сергій Добродомов.

З його слів, за 10 років він проїхав понад 10 тисяч кілометрів — це в середньому 3-5 поїздок в місяць.

«З чергової поїздки ми повернулись 3 грудня, в неділю, допомагали на Куп'янському напрямку», — каже волонтер.

Як зауважив чоловік, порахувати вантаж складно, в автомобілі завжди везуть близько тисячі кілограмів. «Дєд Волинь» в основному займається доставкою та ремонтом гуми й запчастин до техніки на фронт. Зазвичай возять, усе необхідне від мавіків (ред. — квадрокоптери), і до продуктів харчування.

«Я не можу піти захищати Україну, але я розумів, що маю допомагати Батьківщині. Ворог дуже близько і він підступний, тому, всі ми мусимо мобілізуватись та захищатись, щоб наблизити нашу перемогу», — додає пан Сергій.

За його словами, потреби військовослужбовців за 10 років війни трохи змінились.

«У 2014 - 2015 році ми працювали щоб накормити та взути хлопців. А зараз потрібно працювати на якість. Військовим потрібно більше дронів, прибори нічного бачення, сучасна техніка та запчастини до неї», — зазначив чоловік.

Сергій Добродомов працює з командою, яка налічує мінімум 20 людей. Вони намагаються охопити усі сфери, де потрібна допомога.

Більше подробиць дізнавайтеся у ВІДЕО: