Для укомплектування вакантних посад потрібні фахівці різних категорій, в тому числі хірурги, терапевти, травматологи, фельдшери, водії усіх категорій та кухарі. 

Заступник начальника відділу комплектування Волинського прикордонного загону Роман Кіндрат розповів в етері ГІТу про набір на військову службу, а також, де і як можна туди потрапити.

За його словами, набір на військову службу за контрактом, а також за призовом по мобілізації постійно продовжується.

«Ми зацікавлені в громадянах України, які свідомо вирішують захищати кордон України. У нас, на Волині, основне завдання — це охорона і оборона держкордону з республіками Білорусь та Польща загальною протяжністю більше 430 кілометрів» , — наголошує гість.

Пам’ятайте, що на службі потрібно виконувати специфічні завдання, які потребують фізичних навантажень. Запрошують як чоловіків, так і жінок.

«Чоловіки: вік від 18-50-ти років, тут потрібно розділити військову службу за контрактом і за призовом під час мобілізації, бо рівень фізичної підготовки різний. Щодо освіти, то достатньо мати повну середню. За станом здоров’я потрібно бути придатним до проходження військової служби», —додає пан Роман.

Одна з вимог, — каже військовослужбовець, — це відсутність проблем з законом.

«Жінок призивають на вузькопрофільні спеціальності: кухарі, фельдшера, зв’язківці, можливо інші профілі — бухгалтерські служби», — підсумував спікер.

Про зарплатню та чим забезпечують на службі, дізнавайтеся у відео у ВІДЕО: