Прем'єр-міністр Угорщини Віктор Орбан заявив, що росія не відмовиться від війни в Україні, оскільки путін боїться програти на виборах. Також встиг висловитись, порівнявши Україну з "нічийною територією" та Афганістаном.

З якою ціллю він це говорить, чи підіграє він путіну, що могло б вплинути на його риторику та більшу обережність висловлювань, чи претендує Угорщина на українські землі, чи загрожує росії розпад, як зараз діють на росію санкції, та коли вони проявляться в повній мірі, розповів в прямому етері ГІТу  Олег Санжаревський — політолог, доцент «Острозької академії».

«Це все він встиг наговорити в одному інтерв’ю, але зазначимо, що він часто таке наговорює в різних форматах. Я б хотів звернути увагу на те, що він це робить в форматі 65% на російську сторону і 30-35% на українську сторону. Він хитрий політик. Орбан користується популярністю в себе на батьківщині і він в цій заяві, де принижує значення України в той же час говорить проте, що путін втратив шанс перемогти, Україна не може програти. Він страхується, але відпрацьовує свою роль більше в сторону росії.»

В Угорщині Віктор Орбан популярний політик який виграє там вибори раз за разом.

« Він не захопив там владу, його підтримують більшість угорців, тож відповідно він буде дозволяти собі так говорити. Ці скандали більшу увагу до нього привертають, але на ньому самому ніяк не відображаються»

Чи претендує Угорщина на українські землі, чи загрожує росії розпад, як зараз діють на росію санкції, та коли вони проявляться в повній мірі, дивіться у відео.