Агробізнес активно готується до посівної кампанії та нового сільськогосподарського сезону. Тож найбільше нових пропозицій роботи у січні з’являлося саме в категорії «Сільське господарство, агробізнес» (+33%).

Про це повідомляє сайт працевлаштування Work.ua, який проаналізував ринок праці.

Також до п'ятірки категорій з найбільшим приростом вакансій у січні ввійшли: «Бухгалтерія, аудит» (+24%), «Нерухомість» (+22%), «Управління персоналом, HR» (+21%), «Краса, фітнес, спорт» (+19%).


Помітно, що роботодавці намагаються відновлювати та розвивати свої підприємства, надавати їм нові можливості і для цього шукають відповідних фахівців. Найбільший приріст вакансій у січні спостерігався за посадами «Виконроб» (+78%), «Керуючий мережі магазинів» (+74%), SMM-спеціаліст (+66%), «Механізатор» (+57%).

Традиційно більше шукають менеджерів з продажу, продавців-консультантів, бухгалтерів, водіїв, кухарів.

Кандидати активізували пошук роботи й віддають перевагу дистанційці

Станом на січень цього року конкуренція між шукачами незначно виросла і тримається на рівні осені 2022-го.

Найбільша конкуренція на вакансію спостерігається у Харківській, Київській, Одеській, Вінницькій та Запорізькій областях. Тут бізнеси й люди активно повертаються до роботи. На заході України конкуренція нижча через відновлення ринку праці. У Закарпатській, Чернівецькій, Кіровоградській, Тернопільській областях, а також Херсоні вона найменша.