В обласному центрі Волині судили злочинця, який намагався пограбувати жінку в під’їзді однієї з багатоповерхівок.

Про це стало відомо з вироку Луцького міськрайонного суду, пише ІА Волинські новини. 

Злочин трапився 18 березня минулого року. Уродженець Луганська Олександр Д. поблизу будинку №6 на вулиці Чорновола помітив жінку з сумочкою в руках, прослідкувавши за нею до під’їзду одного з будинків. Вже у приміщенні грабіжник намагався вирвати з рук потерпілої сумку. Тим часом в одній з квартир відчинилися двері, що налякало злочинця, який втік та не завершив злочин. Відзначимо, що в сумці жінки був гаманець з грошима. Сума збитків могла становити 9 тисяч 131 гривню.

Під час розгляду справи грабіжник, який раніше мав судимості, визнав свою вину. Він зазначив, що не довів злочин до кінця, оскільки йому стало шкода потерпілу. Через це просив закрити кримінальне провадження.

Потерпіла підтвердила обставини злочину, однак наголосила, що грабіжник не довів злочин до кінця, оскільки під час нападу в під'їзді вона почала голосно кричати, тому з однієї із квартир вийшла жінка. На думку потерпілої, саме через це обвинувачений злякався і втік.

Свідок, яка вийшла з квартири в момент грабежу, також висловила думку, що грабіжник почув, що відчиняються двері, тому втік, не закінчивши злочин.

У підсумку суд не взяв до уваги слова обвинуваченого про те, що він добровільно відмовився від доведення злочину до кінця, призначивши йому покарання у вигляді семи років позбавлення волі.