Незалежна медійна рада заявила про недопустимість трансляції контенту кабельних провайдерів російською мовою.

Чи можна вплинути на цю ситуацію, з якою ціллю варто позбутися російської на ТБ, які шляхи є для реалізації цієї ініціативи, чи треба транслювати радянські та російські фільми, як можна спонукати людей відмовитись від російськомовного контенту, як захистити аудіовізуальну індустрію від надмірного іноземного впливу на прикладі інших країн, розповів в прямому етері ГІТу член Незалежної медійної ради Костянтин Квурт.

«До поки у нас в етерах буде лунати переклад на зручну і зрозумілу для українців російську мову – люди не будуть вчити англійську чи французьку, німецьку, які насправді їм більше потрібні для майбутнього. Ми хочемо вступити у ЄС, всі соціологічні опитування показують, що українці палко це підтримують, але в ЄС прийнято розмовляти англійською мовою і своїми національними мовами теж, але знання англійської – обов’язкове. Без заохочення українці цього робити не будуть», - розповів Костянтин.

Є два шляхи реалізації цієї ініціативи:

«Перший – це саморегуляція бізнесу, практика показує, що це працює. Другий шлях – це заохочення з боку держави. З боку Держави за це мала б відповідати, мабуть, національна рада з телебачення та радіомовлення.», - поділився есперт.

Деталі у відео.