Незважаючи на війну, Україна готується до вступу в ЄС, проводить реформи, яких вимагає процедура.

Чи вигідний насправді вступ до Європейського союзу, які економічні перспективи з'являються у разі вступу, яка стратегія для розвитку економіки України є виграшною, в чому Європа відстає від нас, що Польща хотіла б перейняти в України, чи допоможе Європа при відбудові України після війни, розповів в прямому ефірі ГІТу підприємець, економіст Андрій Гарнат.

«Стосовно вступу України в ЄС у 2023 році це питання слід розглядати з позиції, а чим це для нас вигідно. Процес інтеграції треба починати з розгляду того, як наша економіка буде співвідноситись з економікою ЄС.
Виграшна стратегія для України – це розвиток внутрішнього виробництва, тобто починаючи з видобуття копалин до вирощування, потім виробництва сировини, потім складний переділ і на виході високотехнологічна готова продукція котра конкурентна на зовнішньому ринку, я думаю, що саме на цьому треба загострити свою увагу, та через призму цього дивитися, які нам умови пропонує Євросоюз , тобто, як ми будемо торгувати один з одним, а Євросоюзу тим часом вигідно купувати у нас дешеву сировину», - розповів  економіст.

Деталі про те, в чому Європа відстає від нас, що Польща хотіла б перейняти в України, чи допоможе Європа при відбудові України після війни, дізнавайтеся у відео.