Благодійний фонд «Загін небайдужих» працює з 2019 року та допомагав хворим на ДЦП дітям, а від початку повномасштабного російського вторгнення також спрямував свою роботу на допомогу постраждалим від війни та військовим. Загалом змогли зібрати 110 тонн продуктів, які передали на схід. 4 фури відправились на Харків та ще 15 тонн на Запоріжжя.

Як виникла ідея, де збирали продукти, коли почали займатись благодійністю, як включались в роботу 24 лютого, з чого розпочинали, чим допомогають зараз військовим та людям, розповів в прямому етері ГІТу засновник фонду "Загін небайдужих" Олександр Фінер.

«Наш фонд допомагає військовим і людям, які постраждали від війни. Ресурси по-трошки вичерпуються і продуктові, і люди втомлюються.  В мене виникла ідея така, що потрібна городина, потрібні овочі. Тому треба було поспілкуватися з людьми, які живуть в селах, щоб вони підтримували людей, які живуть на Сході України – це не тільки для військових було зібрано. Збирали усією Волинською областю», - розповів пан Олександр.

Загалом змогли зібрати 110 тонн продуктів, які передали на схід. 4 фури відправились на Харків та ще 15 тонн на Запоріжжя. Всі відкриті звіти будуть в відкритому доступі.

Як почалася повномасштабна війна волонтери фонду зібрались і пішли воювати.

«Потім з часом у нас виникла ідея, що українці знаходяться у війні і люди всі не можуть постійно допомагати, тому нами було прийняте рішення виїхати до Литви для проведення гуманітарного збору, що ми і зробили.
Ми допомагаємо військовим автівками, купуємо уніформи, працюємо по запитам, збираємо гуманітарну допомогу і відправляємо в Україну в наш головний офіс. В загальному наш фонд допоміг більше 10 000 людей», - поділився засновник фонду.

Детальніше дізнавайтеся у відео.