В Луцьку відбулось виїзне засідання комітету Верховної ради України з питань організації державної влади місцевого самоврядування та регіонального розвитку і містобудування, яке присвятили темі функціонування і розвитку інституту старост.

 Чи виправдав себе цей інститут після запровадження, відколи він почав свою роботу, на що була спрямована зустріч, розповіла в прямому етері ГІТу виконавча директорка Волинського РВ АМУ Мар'яна Конончук.

«Реформа децентралізації стала фундаментом розвитку місцевого самоврядування в Україні – це найуспішніша на сьогоднішній день реформа за період останні 5 років. Питання інституту старост почало функціонувати в Україні унормовано з 29 липня 2021 року. До того ми чекали цього.
Виїзне засідання комітету Верховної Ради з питань державного розвитку і місцевого самоврядування була спрямована на те, аби знайти компроміси за участю голів громад щодо подальшого підзаконного врегулювання конкретних процедур, які би дозволили максимально оптимізувати ефективність роботи старост в старостинських округах не тільки на Волині, але й в Україні. Волинь стала пілотним майданчиком», - розповіла Мар'яна Конончук.

Як обираються старости, що не передбачено законом при їх виборі, чого ще потребує процедура, дізнавайтеся у відео.