Іран таємно переправляє до Росії нові типи вдосконалених бойових безпілотників-бомбардувальників великої дальності, пише в неділю, 12 лютого, британське видання The Guardian.

Для контрабандного постачання в Росію нових типів удосконалених бойових безпілотників великої дальності Іран використовує морський транспорт і літаки державної авіакомпанії, повідомили журналісти з посиланням на свої іранські джерела.

Як йдеться в публікації, щонайменше 18 безпілотників було передано Росії після візиту російських військових та технічних фахівців до Тегерана у листопаді 2022 року. Під час цієї поїздки представники країни-агресора відібрали шість безпілотників Mohajer-6 з радіусом дії близько 200 км та здатністю нести по чотири ракети (по дві під кожним крилом), а також 12 безпілотників Shahed-191 та Shahed-129, які можуть завдавати удари ракетами класу «повітря-земля».

Як наголошується в матеріалі, цього разу йдеться не про дрони-камікадзе (як-от Shahed-136), а про безпілотники, які призначені для скидання бомб та повернення на базу.