У Нововолинську виник скандал через перехід громади Свято-Вознесенського храму до ПЦУ

11 лютого біля храму організували збори. Ініціатором виступив депутат міської ради Руслан Влодарчик. З його слів, відбулося 100% голосування за перехід – 74 голоси.

«Ми зареєстрували звернення у міській раді, у поліції. Люди прийшли – мешканці Нововолинська. Ми кожну людину ідентифікували, що вона дійсно живе тут.. Проголосувало 74 людини за перехід. Це 100% від тих, хто прийшов. Для прийняття рішення треба дві третини”«, – розповів «Еспресо.Захід« депутат.

При цьому отець Віктор, який відправляє на цій парафії та є священником УПЦ МП, також був повідомлений про збори. Проте він особисто казав людям ігнорувати їх та не голосувати за перехід.

Вже 12 лютого отець провів свої збори. Як повідомили у Володимир-Волинській єпархії, на збори прийшли начебто понад 300 людей і усі виступили проти переходу до ПЦУ.

«Вони провели свої збори, але нікого про це не повідомляли. Вони привезли людей, там ймовірно половина не з Нововолинська. Я думаю, що вони навіть не ідентифікували, хто голосує, позвозили людей з області. Якщо вони такі правильні, то мали б прийти на наші збори й відповідно проголосувати проти. Проте, вони принципово того не зробили, бо боялися», – коментує Руслан Влодарчик.

Крім того, додає депутат, жоден мешканець Нововолинська не проти отця Віктора і його не раз люди просили про перехід до ПЦУ:

«Те, що ми знаємо – його парафіяни просили не раз, але він навідріз відмовився переходити. Неофіційно, ми всі знаємо, що матушка (дружина священника. - Ред.) йому сказала – «якщо перейдеш в ПЦУ, то я тікаю в Росію». У неї там сини та родина. Його усі питають, чому він так категорично відмовляється. Все просто, бо фінансування було з Росії. Усі бачили новини про його брата-священника, який також до останнього відмовлявся переходити. В результаті, як виїжджав з парафіяльного дому, то позривав унітаз, забрав усі меблі й т.д.».

Як повідомив депутат, саме їхні збори є легітимними та офіційно зареєстрованими. Сьогодні, 14 лютого, ці нотаріально завірені документи подають владі.

«Недільні збори отця Віктора є простим інфоприводом», – резюмує Руслан Влодарчик.