Країна-агресор Росія під час нічної атаки 16 лютого випустила по Україні вісім крилатих ракет типу "Калібр", але жодній із них не вдался досягти цілі – Сили протиповітряної оборони збили їх усі. Водночас зафіксовано приліт у Львівській області іншим ворожим засобом ураження.

Про це повідомляє видання Obozrevatel.

Окупанти запускали ракети з Чорного моря. Про це в ефірі "Ми-Україна" повідомила керівниця пресцентру сил охорони та оборони ОК "Південь" Наталія Гуменюк.

"Той ракетоносій, який перебував на службі й ми знали, що він оснащений вісьмома "Калібрами", випустив увесь свій заряд. Але ППО південного напрямку спрацювала на відмінно", – підкреслила вона.

Гуменюк уточнила, що захисники українського неба збили всі вісім ракет, зокрема шість над Миколаївщиною та дві над Херсонщиною.

На жаль, паралельно російські окупанти під час атаки вночі четверга використали й інші способи ураження.

"Це була міксована атака: із застосуванням дронів та літаків цивільної авіації. Знаємо, що є влучання у Львівській області", – розповіла Гуменюк.

Нагадаємо: вночі 16 лютого Росія знову атакувала українські міста ракетами. Від 02:30 до 04:30 повітряну тривогу було оголошено у всіх областях. Офіційно відомо, що на Полтавщині відпрацювала ППО, а у Львівській області є влучання в об’єкт критичної інфраструктури.