Волинянина засудили за державну зраду, призначивши 14 років позбавлення волі.

Що робив цей чоловік, в чому його звинуватили, коли його діяльність викрили, яке покарання присудили, в етері Громадського Інтерактивного Телебачення розповіла речниця Волинської обласної прокуратури Наталія Мурахевич.

«Ще у березні 2019 року розпочав свою діяльність нині 50-річний чоловік, у минулому військовий. Цією діяльністю займався рік, викрили його у березні 2020 року. На замовлення своїх кураторів з іноземної російської спецслужби збирав інформацію про Луцький військовий аеродром, а також про військових, які несли там службу та всі об'єкти, можливості проникнути на територію й усілякі недоліки пропускного режиму. Чоловік намагався створити агентурну сітку, вербуючи людей, які працювали на аеродромі. Відповідно після викриття він перебував під вартою, нині суд вже розглянув це кримінальне провадження та встановив вирок: 14 років обвинувачений проведе за гратами, також в нього буде конфісковане все майно» — розповіла пані Наталія.

В підсумку ж вона зазначила, що максимальне передбачене покарання за такий злочин становить 15 років позбавлення волі. Засуджений якийсь час проходив службу у одній з військових частин Волині, сам родом з Луганщини.