Минули зустрічі в рамках Рамштайн-9, де одне з чільних питань обговорень посіло питання України.

Чи варто очікувати суттєвої військової допомоги після Рамштайну-9, яке питання в ракурсі постачань обговорювали найбільше, наскільки швидко нам вдасться вмовити партнерів про надання літаків, в етері ГІТу розповів політолог, історик, журналіст, директор Інституту світової політики Євген Магда.

«Ми маємо одразу зрозуміти та відмовився від психології дитини біля новорічної ялинки. Коли ми від кожної подібної зустрічі, а це вже 5-та, чекаємо щось таке, що настільки буде корисне для України, що просто ніяк не можна буде зупинитись. Нажаль це не так», — звернув увагу пан Євген.

З його слів, країни не чекали війни, особливу роль в рамках цього Рамштайну виділили обговоренням постачання боєприпасів, які зараз не менш важливі, ніж постачання різноманітної зброї.

«Ми чекаємо, що наче за помахом чарівної палички після кожного засідання ескадрильї літаків, бронетанкові бригади будуть образу рушати в бік України», — сказав Магда та зазначив, що ще є кілька факторів.

Першим він вважає те, що не у всіх є запаси техніки, другим, що передача сучасних винищувачів це фактично червона лінія для багатьох, оскільки вони вважають, що у такому разі Україна може завдавати ударів безпосередньо по російській території, а це для низки країн неприйнятний момент».

Підсумовуючи від висловив свої очікування, що процес надання важчих озброєнь буде, але розвиватиметься поступово.