В храмі в Низкиничах знайшли старовинну ікону «Таємна вечеря» з іконостасу 17 ст., яку вважали втраченою. Ще за намісництва отця Павла(нині митрополит УПЦ МП та намісник Києво-Печерської лаври) за його дорученням іконостас мали розібрати, частину розподілити по церквах, частину спалити. Якийсь час ця ікона висіла в храмі, але після початку руйнації її прибрали на церковну шафу, де вона і зберігалась до цих пір.

Про цю знахідку, її історію, як Павло Лебідь(отець Павло) приклав руку до руйнування старовинного іконостасу, що відомо про решту іконостасу, чи збереглись ще якісь його частини, розповів в прямому етері ГІТу доктор філософії з історії Юрій Велінець.

"Це іконостас дійсно високої цінності. Процес віднайдення ікони був тривалий. Я особисто 5 років збираю відомості по історії нашого краю і паралельно спілкуючись з різними священниками, ми отримали свідчення, де може знаходитися ця ікона. Ця ікона зберіглась завдяки тому, що дбайливо до неї поставилися самі мешканці Кропивщини.", - розповів пан Юрій.

Деталі про цю знахідку дивіться у відео.