Мережу схвилювала звістка про п'яні вечірки, які влаштовувались на одній зі зйомних квартир Києва 20-річними хлопцями з Івано-Франківська. Місяць тому молоді люди приїхали до Києва і вирішили влаштовувати вечірки, на які запрошували дівчат, вживали алкоголь з домішком транквілізатору «Ксанакс». Після чого знущались над ними, користуючись їх неадекватним та безсвідомим станом, в додачу знімаючи це на відео для соцмереж.

Після втручання активістів та звернення Ясі Кравченко, нацполіція розпочала розслідування інциденту.

Про те, як звернулись активістки, з чого починалось розслідування, скільки таких вечірок встигли провести молодики, як на це реагувало суспільство, в етері ГІТу розповіла телеведуча, директорка театру, блогерка Ярослава Кравченко.

З її слів хлопці встигли провести три вечірки та проживають в Києві тільки місяць.

«Найстрашніше, відбувалося вже після вечірок, де вже не було такої великої кількості людей і ці відео, які викладали самі хлопці, зі своїми обличчями, називаючи імена, показуючи тіла непритомних або можливо сильно сп'янілих дівчат, частково оголених і власне те, що вони з ними при цьому робили», — ділиться Ярослава.

Окреме місце в цій історії посіла реакція суспільства, а саме відгуки в коментарях до фото і відео, які поширювали молодики. Нажаль серед коментуючих знайшлись люди, які підтримали поведінку цих хлопців та звинувачували постраждалих дівчат.

«Реакція соціуму не тішить. Звичайно, коли є люди, які захищають цих хлопців, але ми маємо визнати, що це зріз того, наскільки здорове та доросле наше суспільство, скільки нам потрібно ще з ним працювати», — пояснила Кравченко.

Про те, як вона дізналась про цю жахливу подію, розповіла:

«До мене звернулась підписниця, яка скинула лінк на акаунт власне головного організатора вечірок, Андрія. Я дослідила всі сторінки, які були в наявності, назбирала інформацію, запитала у своїх підписників, які дуже активно включилися і допомогли зібрати головний масив інформації про учасників, імена, адреси і передала її кіберполіції, після чого власне нацполіція займається цією справою».

Також телеведуча додала, що цей кейс має увійти в історію правоохоронних служб України, бо від моменту публікації до реакції поліції минуло менше, ніж 24 години. Наостанок Ярослава наголосила:

«Я насправді дуже рада, що наше суспільство і влада говорять про тему насильства над жінками і про те, що жодна жертва не винна, коли стається такий інцидент — винний гвалтівник. Дуже важливо розуміти всім та ще раз затямити: якого б статусу не була жінка, якою б роботою вона не займалась, якого б віку вона не була, якщо вона не дає активну згоду, все, що над нею чинять інші люди — протиправно, це карається законом і це може кваліфікуватися, як згвалтування».