Країни Європейського союзу мають передати Україні всі запаси боєприпасів, які мають, оскільки українські військові гостро потребують їх для протистояння російській агресії.

Про це заявив глава європейської дипломатії Жозеп Боррель на зустрічі міністрів закордонних справ країн ЄС у понеділок 20 лютого.

«Очевидно, що ми маємо запустити процедури для збільшення потужності європейської промисловості, щоб виготовляти більше боєприпасів і швидше. І очевидно, що ми маємо посилити наші зусилля не лише шляхом можливих закупівель на рівні ЄС для задоволення нагальних потреб України», – зазначив дипломат.

Водночас Боррель заявив, що «в найближчі тижні найкращий шлях надати Україні боєприпаси – це передати вже наявні в європейських арміях запаси».

«Ми не повинні чекати, поки їх (боєприпаси – ред.) виготовлять. Ми маємо використати те, що вже виготовлене й зберігається на складах і буде виготовлене в найближчі дні. Пріоритет має надаватись постачанню українській армії. Стільки, скільки можемо», - наголосив він.