Петиція на сайті президента України, яка передбачає заміну назви "росія" на "московія", відповідно «російська федерація» на «московська федерація» та «російський» на «московський», набрала необхідну кількість голосів для розгляду.

Наскільки це на часі, чому варто було підтримати цю петицію, який посил має в собі це перейменування, чим та кого хибна назва московії, яку вона привласнила, вводить в оману, розповіла в прямому етері ГІТу письменниця, педагог, громадська діячка, член Національної спілки письменників України Лариса Ніцой.

«Ще можна підтримати цю петицію, бо ще 9 днів буде голосування, і я цьому дуже рада. Вона на часі та дуже актуальна, це буде історичний момент, коли заберемо в московії нашу назву – це дуже важливо. Досі у світі панує хибна думка, вона сформована під впливом нашого багаторічного мовчання та маніпуляцій московських, думка панує про нас така, що це ми частинка росії відкололася 30 років тому, захотілося нам незалежності, і що ми досі частина раші. Ми ніколи не були частиною росії, ми історично інший народ та земля. Це треба світові донести через такі петиції», розповіла пані Лариса.

Деталі дізнавайтеся у відео.