Поліцейський із селища Благодатне Віктор Циплаков у Волинському апеляційному суді оскаржує обвинувальний вирок першої інстанції.

Про це повідомляє Суспільне.

Правоохоронець розповів, у вересні 2020-го під час патрулювання він намагався затримати на той час прокурора Миколу Троцюка. Переслідуючи водія правоохоронець зайшов на територію приватного обійстя. Торік у листопаді Рожищенський міськрайонний суд визнав поліцейського винним у порушенні недоторканості житла і призначив покарання – два роки позбавлення волі з іспитовим терміном один рік.

«Я діяв в інтересах суспільства, держави нашої, оскільки я зупиняв суспільно небезпечне діяння, яке вчинив колишній керівник прокуратури місцевої», – каже Віктор Циплаков.

За словами речниці обласної прокуратури Наталії Мурахевич, до суду звернулися люди – власники будинку, біля якого намагалися затримати Троцюка.

«Житло і місце проживання є недоторканими, є визначені законодавством підстави, за яких працівник поліції може проникати без дозволу. В даному разі жодної з цих підстав не було», – зазначила речниця.

Сам експрацівник прокуратури Микола Троцюк не є фігурантом у справі, яку нині розглядають в апеляційному суді. Як розповіла Наталія Мурахевич, він був звільнений і зараз перебуває в лавах ЗСУ.

22 лютого перед будівлею апеляційного суду – зібрались люди, які приїхали із Нововолинської громади, що підтримати поліцейського.

Справу мала розглядати колегія суддів. Головуючий суддя Василь Подолюк оголосив про самовідвід. Коли буде визначена нова колегія суддів – розгляд справи продовжать. Потерпілі, власники житла, до суду не прийшли. Їхній представник Микола Соколов відмовився коментувати справу.