Окрім виступів путіна та Байдена, днями була висвітлена ще одна важлива заява. російський опозиціонер Навальний представив свої 15 пунктів, які стосувались зокрема України та передбачали необхідність повернення українських кордонів 1991 року та виплати репарацій. 

Чи вчасною була заява Навального, кого захід розглядає на місце голови рф після режиму путіна, в етері ГІТу розповів міністр інфраструктури України в 2016-2019 рр Володимир Омелян.

«Я вважаю заява Навального є вчасною з точки зору позиціонування путіна. Якщо ми згадаємо події останнього року і не лише його, а й попередніх також, у заходу завжди було питання: якщо не путін, то хто?», — висловив свою думку Володимир.

З його слів, Навальний відчув громадські настрої в рф, тому його заява була вчасною і була спрямована не лише на захід, а й на внутрішнього споживача.

«Для заходу це теж цікава історія, бо, я так розумію, окрім Навального вони ще розглядають потенційну фігуру Герасімова, який може стати таким собі "генералом Лебедем" і альтернативою путіну при зміні його режиму», — сказав Омелян.

Він підсумував, що на цьому етапі це відповідає нашим інтересам, оскільки загалом пункти Навального збігаються з українською позицією: відведення російських військ, повернення українських територій до кордонів 1991 року, зміна режиму путіна, виплата росією репарацій Україні.