Вже зрозуміло, що путін доживає свою владу. Невідомо, хто прийде на його місце після падіння режиму в росії. Проте награбовані гроші путінської еліти нікуди не зникнуть.

У своїх 15 пунктах Навальний визнає, що росія має сплатити Україні репарації, проте пропонує виплачувати їх з доходу від проданих нафти та газу, для чого хоче зняття санкцій.

Чому Навальний не запропонував виплачувати репарації з натуральних статків путінських еліт та хто успадкує кремлівський «общак», в етері ГІТу розповів міністр інфраструктури України в 2016-2019 рр Володимир Омелян.

«Це ж відбулося із золотом партії після розвалу радянського союзу, коли окремі чиновники, які відповідали за цей напрям контролю золотої казни партії загинули, а деякі раптом перетворились в молодих комсомольців, потім стали олігархами чи базою для олігархів», — розповів Омелян.

Володимир підсумував:

«Ми говоримо про колективний тіньовий бюджет кремля і я вважаю, що статки путіна, який керує зараз так званим общаком, набагато вищі за статки Ілона Маска чи Безоса, чи будь-яких інших найбагатших людей планети. Знову ж таки це гроші не його, це гроші кремля і Навальний спеціально про них мовчить, тому що розуміє, що на святе не можна зазіхати».