Через рік повномасштабного вторгнення росії в Україну російський опозиціонер Навальний представив 15 пунктів, де нарешті визначився із питанням: чий Крим? Також він визнав, що росія має заплатити репарації.

Чого не було в цих пунктах, що мало б бути, в етері Громадського Інтерактивного Телебачення розповів юрист Олександр Чебаненко.

«Перш за все треба звернути увагу на те, коли ці 15 пунктів з'явились — через рік після повномасштабної агресії, коли вже мають місце десятки тисяч жертв мирних українців, коли знищені цілі міста, коли горе безмежне. Ці 15 пунктів не з'явились не рік тому, не два, не три, а тільки зараз», — зазначає Чебаненко.

Також він додає, що росіяни, як і сам Навальний, зараз проходять стадії прийняття, де етапи заперечення й гніву вже пройдені і тепер йде торгівля.

«Фактично вони проходять той шлях, який свого часу проходила так звана інтелігенція нацистської Німеччини і безумовно, вони, як і більшість росіян, не розуміють, що буде покарання і головне необхідне покаяння, тільки тоді можна буде говорити про те, що це зло, цей імперський дух, руський мір, так званий, не підніметься і не полізе кудись ще», — звернув увагу пан Олександр.

Підсумовуючи він сказав, що у цих пунктах покаяння нема, а вся відповідальність покладається на путіна.