На Мюнхенській безпековій конференції представник КНР в своїй заяві згадував так званий план для мирного врегулювання "конфлікту" між Україною та росією. Тепер Китай представив конкретні пропозиції, за якими має відбутись демілітаризація України, відмова від вступу до НАТО та ЄС.

Що означають такі пропозиції Китаю, що по факту пропонують Україні, в етері Громадського Інтерактивного Телебачення розповів юрист Олександр Чебаненко.

«З точки зору міжнародного права ми бачимо, що є певні пропозиції, щодо шляхів, які начебто повинні привести до якогось миру, припинення бойових дій, але в обмін на це пропонується демілітаризація України. Що це означає не зовсім зрозуміло, але напевно це позбавлення озброєння, можливо залишиться тільки стрілкове. Потім не вступ України до ЄС, не вступ не тільки України, а і Грузії, Молдови до НАТО», — сказав Олександр.
«В даному випадку, з точки зору міжнародного права, можна говорити, про те, що фактично Україні пропонується поразка під виглядом миру і повна відмова від суверенітету. Тому що, як ми всі розуміємо, цей рік точно показав, що єдиним гарантом суверенітету і незалежності України є сили оборони, якщо вони будуть демілітаризовані, це автоматично означає, що Україна втратить свій суверенітет», — пояснив Чебаненко.

Підсумовуючи він пояснив:

«Починається якась торгівля уже з боку нашого ворога, який таким чином намагається через третю державу передати свої побажання».