Мешканка одного із сіл Ковельського району заявила на свого колишнього чоловіка за викрадення малолітньої дитини, а потім звернулася до суду із скаргою на бездіяльність поліції.

Про це йдеться в ухвалі Ковельського міськрайонного суду, - пише Ковель медіа.

У скарзі жінка зазначила, що колишній чоловік викрав спільного малолітнього сина. У грудні 2022 року орган опіки і піклування визначив місце проживання дитини із матір’ю. За словами заявниці, у зв’язку із побоюванням за життя і здоров’я дитини вона раніше до правоохоронних органів не зверталась. Окрім того, повідомила суд, що у лютому 2022 року колишній чоловік за її адресою проживання нібито викрав належну їй банківську картку, з якої знімає кошти і використовує для власних потреб, а завдані збитки становлять близько 12 000 гривень.

Також під час особистої зустрічі чоловік погрожував розправою та вбивством жінки та її матері у випадку намагань повернути дитину.

У судовому засіданні жінка та її адвокат скаргу підтримали. Представниця Ковельського РУП – інспектор сектору ювенальної превенції мотиви скарги вважала безпідставними, а дії працівників управління поліції – законними.

Слідча суддя Юлія Волкова ухвалила зобов’язати уповноважених осіб Ковельського районного управління поліції внести відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань за заявою скаржниці та повідомити суд про виконання судового рішення.