В оперативний розрахунок 25-ї державної пожежно-рятувальної частини міста Луцька уведений пожежний автомобіль DENNIS Sabre XL, що поповнив автопарк рятувальників минулого року за сприяння пожежників Ірландії.

Про це повідомляють на фейсбук сторінці Головного управління ДСНС України у Волинській області.

Вогнеборців цієї країни не залишив байдужим той факт, що під час масованої ракетної атаки 24 лютого 2022 року вибухова хвиля пошкодила пожежний автомобіль у Луцьку, що прямував до місця обстрілу. На щастя, тоді обійшлося без жертв.

Пожежники ірландського міста Тралі ініціювали збір на придбання техніки своїм волинським колегам, придбали автомобіль DENNIS й невдовзі доправили його спочатку поромом до материка, а тоді - до кордонів з Україною.

Наші рятувальники провели усі необхідні підготовчі заходи з цією технікою. Автомобіль переобладнали згідно з вимогами правил дорожнього руху України, адже в Ірландії – лівосторонній рух.

Автомобіль DENNIS Sabre XL транспортує до місця пожежі 1500 літрів води та 90 літрів піноутворювача. Він оснащений усім необхідним пожежно-технічним та аварійно-рятувальним обладнанням.

Крім того, автомобіль доукомплектували установкою пожежогасіння та водоструменевого різання, аналогів якій допоки у Волинському гарнізоні немає. Вона дає змогу отримати доступ до гасіння пожеж у закритих приміщеннях й дозволяє різати матеріали будь-якої щільності струменем абразиву й води під тиском понад 350 атмосфер і подальшим розпиленням вогнегасних речовин.