24 лютого жителі Копачівської громади попрощалися ще з одним Героєм – Бекеруком Василем Володимировичем з села Залісці.

Вірний військовій присязі, сержант Василь Бекерук, 1973 року народження, з честю і гідністю виконав свій громадянський та військовий обов’язок - до останнього захищав Батьківщину, суверенітет та незалежність України, - пише газета «Наш край».

Боєць загинув 19 лютого 2023 року в результаті ворожого обстрілу під час виконання бойового завдання щодо захисту незалежності України в районі населеного пункту Дворічна Куп’янського району Харківської області.

У Копачівці, Кременці, Ужовій, Залісцях траурний кортеж з тілом Захисника зустрічали живим коридором.

У рідних Залісцях ця перша смерть бійця російсько-української війни сколихнула все село, знову нагадала про пекло війни, в якому гине цвіт української нації. Віддати шану оборонцю прийшли рідні, друзі, представники влади, бойові побратими та жителі громади.

У місцевому Свято-Георгієвському храмі відбулася заупокійна панахида за загиблим Героєм, яку очолив благочинний Рожищенського деканату Василь Шняк. Йому співслужили військовий капелан о. Миколай Царик та священники благочиння.

Прощалися з загиблим зі сльозами на очах, скорботою та болем від непоправної втрати, з квітами та навколішки.

У Героя залишилися мама, дружина, сини, брат та сестра.

 «Дуже хороша та світла людина. У мирному житті він ремонтував автомобілі і був кращим у своїй справі. На війні - був танкістом і захищав усіх нас, захищав Україну. У нього залишилась дружина та двоє синів. А ще велика любляча родина. Зараз нам всім дуже боляче та важко. Величезна втрата для всіх нас. Ми завжди будемо вас пам'ятати, дякуємо. Вічна слава Герою», - йдеться у повідомленні Аліни Бекерук, племінниці Героя.

Смерть Василя Володимировича – це не тільки біль родини, це біль усієї громади, це біль усієї країни. Справжній патріот, вірний захисник України. Таким він назавжди залишиться у нашій пам’яті, а його ім’я навіки буде взірцем мужності, патріотизму та незламності.

Востаннє нашому земляку віддали військові почесті на сільському кладовищі. На честь воїна пролунав трикратний військовий салют.