Український інженер, засновник компанії «Skynetua» створив дрон-бомбардувальник для ЗСУ, здатний нести бойову частину, яку можна скинути.

Про свою розробку, випробування, як прийшов до формату бомбардувальника, де бере комплектуючі, з якими державними структурами співпрацює, що входить до базової комплектації безпілотника, які комплектуючі ще в розробці, скільки може коштувати такий дрон, в етері ГІТу розповів інженер, розробник Михайло Дронов.

«Мій проект називається Skynetua, концепція проекту була готова ще в липні, я шукав інвесторів до жовтня, потім його прийшлось відкласти і зайнятися літаком. Спочатку була концепція літака Камікадзе, але вона не знайшла підтримки з боку військових , тому що люди не хочуть витрачати гроші на літак, що літатиме один раз. Таким чином з’ясувалося, що бомбардувальник – це краще. Зараз, я займаюся переобладнанням камікадзе на бомбардувальник – це не так просто зробити. Основна перевага цього дрона, що він може скинути бойову частину і повернутися назад , а також він може працювати в режимі камікадзе. В режимі бомбардувальник дрон може летіти на 25 км, а в режимі камікадзе на 50 км», - розповів інженер.

Комплекс складається з наземної станції керування, декількох літаків розвідників і літаків бомбардувальників.

«Перевага комплексу полягає в тому, що з однієї наземної станції можна керувати декількома літаками( до 15) або може бути декілька наземних станцій. Одночасно керувати реалією літаків – це дає перевагу підрозділам, бо вони можуть одночасно запустити 2 розвідника або 3 розвідника, покрити більшу траєкторію. При наявності бомбардувальника вони можуть одночасно працювати по цілях одним, двома, трьома або і більшою кількістю літаків. За цим я вбачаю перспективу, бо не треба цьому навчати багато людей саме тому, результат буде кращим», - додав Михайло Дронов

Літак розрахований на навантаження 3 кг, він може нести стандартні боєприпаси, що є на озброєнні ЗСУ.

Деталі дізнавайтеся у відео.