Лучанка заснувала в Києві «Центр молодої музики», який має залучати молодих композиторів, музикантів, щоб розвивати музичну культуру України. Як з'явилась ідея, хто може стати учасником, розповіли в прямому етері ГІТу засновники "Центру молодої музики" Марія Арестович і Олександр Чорний.

«Насамперед ми хочемо цю ідею втілити, адже вона зараз є на етапі розробки. Ідея полягає в тому, щоб залучати молодих композиторів, виконавців та людей, які працюють в музичній сфері, щоб бути разом – об’єднаними та розвивати музичну культуру в країні.», - розповіла Марія

Пан Олександр наголосив, що до створення нового центру призвело те, що після повномасштабного вторгнення росії в Україну 24 лютого повністю зникло з культурної мапи України поняття концертів сучасної класичної музики. Це все призвело до такої проблеми, що композитори які навчаються в музичних академіях які пишуть зараз сучасну класичну музику. У таких людей було 2 варіанти або піти вчитися за кордон тим, хто композиторки, бо відкриті кордони або бути в депресії і чекати невідомо чогось. Ми створили таку ініціативу для молодих композиторів, щоб вони могли реалізуватися тут і створити ринок на майбутнє, ринок сучасної класичної музики.

«Ми плануємо робити безліч форматів, але базуватись це буде до концертів. Фокус буде на експериментальній та сучасній музиці, щоб зробити новий продукт», - додали засновники "Центру молодої музики".

Деталі дивіться у відео.