Українці захопилися спілкуванням з штучним інтелектом. Зараз ця технологія знаходиться на стадії розвитку, тому може часто робити помилки.

Що вже знає система ChatGPT, як вона розвивається, на які питання може дати відповідь, наскільки точною є інформація, яку користувачу видасть система, чому Microsoft випустив свій штучний інтелект, але закрив проект, в чому та кому система штучного інтелекту може допомогти, а кого ChatGPT може замінити, розповів в етері ГіТу журналіст, керівник рекламного агентства Костянтин Хафізов.

«ChatGPT – це сучасна мовна модель, яка була розроблена OpenAI. Він представляє собою мозок, який думає за рахунок нейромереж. Його навчили багатьом об’ємам даних. Він може відповісти на майже будь-яке запитання, але його дані зараз мають обмеження до 2021 року, тому можна сказати, що це остання сучасна модель штучного інтелекту, який може відповісти на майже будь-яке запитання – це якщо по простому пояснити», - розповів журналіст.

Наскільки довіряти можна відповідям штучного інтелекту?

«Дійсно відповіді мають хибні факти, але він постійно навчається і це його перевага. Його дані, які і будь-якого штучного інтелекту є хибні, тобто неможливо 100% довіряти, але є якісь енциклопедичні дані чи мова програмування, там він знає що і як робити. В інших випадках він може помилятися. Довіряти зараз не варто, але ми маємо розуміти, що це всього лише 3 модель, третє покоління, тобто до цього ми навіть не чули попередні моделі. GPT 6 чи 10 буде настільки розумне, що помилок майже не буде.», - наголосив Костянтин Хафізов..

По власному досвіду експерт каже, що 85% відповідей штучний інтелект дає вірно. GPT думати чи обманювати не може, людина може брехати чи обдурювати, а цей інтелект працює на базі даних, що завантажені.

З часом появи такого інтелекту можуть відійти за непотрібністю такі роботи, як копірайтер та рерайтер, адже GPT може швидко та легко зробити цю роботу за них.

Деталі у відео.