25 лютого відзначали день народження видатної української поетеси Лесі Українки. Співачка Okrymлена створила нову пісню за мотивами вірша Лесі Українки «Хотіла б я піснею стати».

Про те, як прийшла ідея, чому вибір пав саме на цей вірш, як поєднуючи музику та класичну літературу можна не тільки вчитись, а й створювати новий український творчий продукт, хто допомагав Юлії створювати анімаційний кліп до пісні, як, власне, він створювався, які сенси та посилання до творчості Лесі Українки закладались в процесі, розповіла в прямому етері ГІТу авторка пісень, співачка, журналістка, перекладачка, громадська діячка Юлія Качула.

«Історія створення цікава. Треба було підготувати дітей до конкурсу читців віршів Лесі Українки , ми люди креативні, захотілося зробити щось під біт, шукаючи тему завернула увагу на тему Криму, тому що вона була, як і я закохана в Крим. Коли читала ці вірші, хотілося зробити щось для дітей, щоб їм добре запам’ятовувалося. Це дуже інтуїтивна річ, я пишу ці треки дуже швидко. Ця композиція це хіп-хоп, там є репова частина. Взагалі трек зроблений із двох віршів Лесі , один – кримські спогади і другий – "Хотіла б я піснею стати". Я планувала відразу з дітьми записати, але це важко, тому поки що зробила сольно», - розповіла співачка.

Про анімацію в кліпі та деталі створеня пісні дізнавайтеся у відео.