Начальник Головного управління розвідки Міністерства оборони України Кирило Буданов вважає, що нашим захисникам більше потрібні штурмовики й ударні гелікоптери, а не американські винищувачі F-16 чи подібні бойові літаки, про які просить політичне та військове керівництво.

"На мою думку, нам потрібна штурмова авіація. F-16 і тому подібні платформи не є штурмовою авіацією. Штурмова авіація в США це, перш за все, літаки А-10 Thunderbolt II. Так само це армійська авіація, але це ударні гелікоптери типу AН-64 і так далі. Це повітряні платформи, призначені для завдавання ударів по землі", – уточнив він у інтерв’ю "Голосу Америки".

Воєначальник пояснив, що це виключно його суб’єктивна думка, тому інші представники України, зокрема президент Володимир Зеленський і його оточення, можуть "бачити іншу концепцію".

Буданов також переконаний, що для досягнення перелому на полі бою на користь ЗСУ зараз найбільше потрібно інтенсифікувати постачання озброєнь нашій державі – здебільшого тих, що вже передаються партнерами.

"Саме інтенсифікація (потрібна Україні – ред.). Тому що озброєння іде, але темпи і обсяги не є достатніми для перелому. Станом на зараз. Тобто потрібно більше", – зазначив очільник ГУР.