Українські військовополонені втрачають десятки кілограмів ваги, перебуваючи в російському полоні. Окрім того, рашисти змушують їх постійно стояти, через що майже у всіх звільнених захисників є проблеми зі спинами і ногами. 

Про це в ефірі ГІТу розповіла керівник ГО "Жінки зі сталі" Наталія Зарицька.

Коли ми зустрічаємо наших оборонців на нашій землі... ви знаєте, я вдивлялася в обличчя кожного, хто виходив з автобуса і в кожному обличчі бачила свого чоловіка. Коли ж нарешті вийшов мій - я його не впізнала. Він схуд на 43 кг, зараз він перебуває в лікарні... Ми відвідали його побратима морпіха Івана, який взагалі рекордсмен із втрати ваги у полоні. Людина втратила 80 кг, - згадує Наталія.

Керівниця "Жінок зі сталі" зауважує, що умови перебування наших людей у полоні різні. Мовляв, все залежить від обставин і від особистості:

Якщо ви чуєте про якесь безмежне пекло, то це не означає, що ці тортури застосовуються до вашого близького. Або навпаки: якщо чуєте, що в когось полегшено пройшов полон, то це не означає, що так само легко може бути близькій вам людині.

Наталія Зарицька також поділилися власними спостереженнями про те, якими ж повертаються на рідну землю звільнені з російського полону українці: 

Абсолютно всі звільнені мають значну втрату ваги - від 20 кг, абсолютно всі впродовж перших 3-4-х місяців мають гостре відчуття голоду, у всіх є проблеми зі сном. Їм важко вночі заснути, а коли засинають - здригаються, кричать. Хлопцям сняться бойові дії: що загубив автомат, що треба тікати, що ворог нападає, поранені побратими приходять у сні... Також треба відзначити, що оборонці переважно стояли у полоні, тому є проблеми зі спинами, з ногами, є тромбози кінцівок.