На південному сході Туреччини стався сильний землетрус магнітудою 7,4 бала, згодом ще 5 – дещо слабших. Загинуло щонайменше 76 людей, хоча кількість жертв може зрости через значні руйнування. У сусідній Сирії від підземних поштовхів загинули 237 людей, ще 639 дістали поранення.

Про це повідомляє Daily Sabah, передає "Європейська правда".

У Туреччині повідомляють про щонайменше 440 поранених.

За даними агентства з надзвичайних ситуацій країни, сильний землетрус стався в південній провінції Кахраманмараш.

Турецьке управління з надзвичайних ситуацій (AFAD) повідомило, що землетрус магнітудою 7,4 стався о 4.17 ранку і був зосереджений в районі Пазарчик.

Підземні поштовхи залягали на глибині 7 кілометрів.

За ним послідував землетрус магнітудою 6,4, що стався на південному сході провінції Газіантеп.

Третій землетрус магнітудою 6,5 також стався в Газіантепі.

Міністр внутрішніх справ Туреччини Сулейман Сойлу повідомив, що станом на ранок понеділка в країні сталося шість землетрусів магнітудою понад 6 балів.

Початковий землетрус також відчувався в інших південно-східних провінціях, включаючи Діярбакир, і в сусідніх країнах, включаючи Ліван і Сирію.

У Сирії сильні підземні поштовхи вразили регіони Ідліб, Алеппо, Хама, Латакія і Ракка. 237 загинули і 639 отримали поранення.

Щонайменше 42 людини загинули і понад 200 отримали поранення в районах Алеппо, які перебувають під контролем режиму Башара Асада.

Десятки будівель також були зруйновані або пошкоджені в контрольованих опозицією районах на півночі Сирії, де рятувальні команди шукають тих, хто вижив.

У різних районах на півночі Сирії щонайменше 58 людей були вбиті і сотні поранені, згідно з інформацією, зібраною Anadolu з кількох місцевих джерел, включаючи Сирійську правозахисну мережу та лікарні.

Місцеві ЗМІ повідомляють, що багато мешканців все ще перебувають під завалами.